KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Kunstmatige intelligentie of AI wordt steeds belangrijker. Applicaties en machines zijn tegenwoordig zelflerend en zelfvoorzienend. Worden ze ook ooit zelfdenkend? Kunnen apparaten, met behulp van technieken als deep learning en machine learning, ooit een eigen bewustzijn krijgen? Onderzoekers zijn het er niet over eens. Maar ondertussen verslaan computers ons wel in complexe spelletjes en zijn ze beter in autorijden dan mensen.

Wat betekent dit voor de toekomst van de mens? Moeten we vrezen voor machines die slimmer zijn dan wij en ons vernietigen? Of zullen ze ons met hun intelligentie dienstbaar zijn?

Het zijn indringende vragen, gericht op de toekomst. Ondertussen brengen allerlei vormen en gradaties van AI ons al veel moois. Van servicerobots voor hulpbehoevende ouderen tot kunstmatig intelligente barmannen die de beste cocktails maken.

Bron: https://www.deingenieur.nl/dossiers/kunstmatige-intelligentie